Open middag van Emergo

CASTRICUM – Zondagmiddag 24 juni organiseert muziekvereniging Emergo Castricum een open middag. Het wordt een gevarieerde middag waarin optredens worden gecombineerd met een informatiemarkt.

 

De middag begint om 14.00 uur in theater Koningsduyn in Geesterhage. Dan geven de blazersklas, het opstaporkest en het opleidingsorkest optredens. Onder leiding van hun dirigenten laten ze horen dat er voor alle niveaus en leeftijden verschillende orkesten zijn binnen Emergo.

Ook verschillende leerlingen laten vervolgens van zich horen. Dit doen ze in groepjes en alleen. Leerlingen volgen hun muzieklessen via Toonbeeld, hiervoor vindt er nauw overleg plaats met Emergo.

Nadat zowel de orkesten als de leerlingen hebben opgetreden, verplaatst het programma van de open middag zich naar de leslokalen van Toonbeeld. Daar kunnen bezoekers, jong en oud, de verschillende instrumenten die de vereniging rijk is zelf uitproberen.

Op die manier kan er op een laagdrempelige manier bekeken worden welk instrument goed bij een leerling past. Dit is bijvoorbeeld afhankelijk van de kaak, mondstad en lengte. Ook is er dan informatie te verkrijgen over de vereniging, muzieklessen, de blazersklas en de opleidingsorkesten.