Regionale Veteranendag Castricum-Uitgeest

CASTRICUM – Zaterdag 23 juni organiseren de gemeenten Castricum en Uitgeest in nauwe samenwerking met het Veteranencomité de Veteranendag 2018.

 

De gemeenten eren op deze wijze hun lokale veteranen met een feestelijk programma. Naast de onderlinge kennismaking staat de dag natuurlijk in het teken van waardering voor het bijzondere werk van de veteranen.

Het Veteranencomité, bestaande uit Marcel Jansen en Hans Walrave, heeft samen met de gemeenten een interessant en aantrekkelijk programma opgesteld.

Een stoet historische legervoertuigen trekt op zaterdagochtend door de twee gemeenten. De colonne begint in Uitgeest en via de omliggende dorpen eindigt de rit bij het gemeentehuis van Castricum.

Daar worden de veteranen ontvangen door burgemeester Mans en collega-burgemeester Verkleij van Uitgeest. De gemeenten Uitgeest en Castricum waarderen het als de inwoners op zaterdag 23 juni de Nederlandse vlag uithangen.

Voor liefhebbers en andere geïnteresseerden is het mogelijk de oude legervoertuigen te bezichtigen. In Uitgeest kan dat bij het gemeentehuis van 08.50 tot 09.00 uur. In Castricum bij hotel Het Oude Raadhuis van 10.00 tot 10.40 uur en bij het gemeentehuis van 11.30 tot 14.30 uur.

Na aankomst bij het gemeentehuis Castricum heeft het publiek de mogelijkheid om tegen betaling van € 1,50 een rondrit te maken door Castricum.