Middelbrand in werkplaats aan de Rijksweg

LIMMEN – Zondagavond 3 juni om 23:35 uur werden de brandweerlieden van Castricum opgeroepen om met spoed uit te rukken naar een woningbrand aan de Rijksweg in Limmen.

 

Er was brand uitgebroken in een werkplaats onder een vrijstaande woning. Bij aankomst van de eerste tankautospuit werd al snel opgeschaald naar middelbrand vanwege hevige rookontwikkeling. Hierop kwam de tankautospuit van Uitgeest om te assisteren.

De bewoners waren al uit de bovenwoning evenals een hond en drie katten. De brandweer had behoorlijk wat moeite om in de werkplaats te komen. Hiervoor moesten ze met breekijzers en kettingzagen aan de gang om binnen te komen.

Omdat de brandweer bang was dat de brand uitslaand zou worden werd ook de ladderwagen van Heemskerk opgeroepen evenals de waterwagen van Uitgeest en een tankautospuit van Heiloo.

Deze drie voertuigen stonden uit voorzorg opgesteld op de Rijksweg. Het verkeer werd hierdoor omgeleid door de politie. Om 00:42 uur werd het sein brandmeester gegeven.

De schade in de werkplaats is aanzienlijk en er zijn diverse deuren en ramen open gebroken om de brand te kunnen blussen en de hitte eruit te krijgen, zodat de brandweer hun werk goed konden doen.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Er is een onderzoek ingesteld.