Eerste hulp bij psychische problemen

REGIO – Als iemand hoofdpijn heeft of zijn been breekt, weten we wat we moeten doen om hem te helpen. Maar als iemand psychische problemen heeft, weten we vaak niet wat we ermee aan moeten.

In ons land krijgt 1 op de 4 mensen op enig moment in zijn leven een psychisch probleem. De kans dat je in je omgeving te maken krijgt met mensen met psychische problemen is zelfs 1 op 2.

Afwijkend gedrag wordt al snel als onvoorspelbaar, eng of gevaarlijk gezien. Daarom organiseren GGD Hollands Noorden en GGZ NHN de cursus Mental Health First Aid (MHFA).

Het is een groot gemis dat er zo weinig kennis is over psychische klachten. Vanuit MHFA leren cursisten de symptomen te herkennen en bespreekbaar te maken en ontwikkelen zij vaardigheden om situaties optimaal tegemoet te treden.

Doelstellingen van de training zijn het vergroten van kennis over psychiatrische problematiek, het verschaffen van handvatten om te kunnen handelen in situaties waarin een persoon in psychische nood verkeerd en het de-stigmatiseren van psychiatrische problematiek.

De training is ook geschikt voor professionals die in de uitvoering van hun werk te maken kunnen krijgen met personen met verward gedrag.

Meer informatie of inschrijven: www.mhfa.nl. De training wordt gegeven op verschillende locaties in Noord-Holland Noord en kost 275,-.