Plezier op School

CASTRICUM – Pesten op school nog steeds actueel, daarom organiseert GGD Hollands Noorden in opdracht van de Gemeente Castricum op 19 en 20 juli 2018 de tweedaagse cursus ‘Plezier op school’ voor aanstaande brugklassers. De cursus helpt kinderen hun zelfvertrouwen te vergroten en beter voor zichzelf op te komen.

Naar school gaan kan een drama zijn als je gepest wordt. In de praktijk blijkt dat kinderen zelden op eigen kracht van de pesterijen afkomen. Zelfs de overgang naar een nieuwe school brengt daar vaak weinig verandering in. Kinderen nemen hun angst voor pesterijen meestal mee naar de nieuwe school. Die angst trekt dan vaak weer nieuwe pestkoppen aan.

De cursus is bedoeld voor kinderen die op de basisschool:
• erg opzien tegen de overstap naar de nieuwe school;
• gepest worden;
• moeilijk vriendjes/vriendinnetjes kunnen maken;
• geen nee durven zeggen;
• regelmatig ruzie hebben zonder dat ze dat eigenlijk willen;
• vaak alleen staan.

De cursus zijn op donderdag19 juli en vrijdag 20 juli 2018 van 9.00 – 16.30 uur
en op dinsdag 17 juli start de cursus met een ouderavond van 19.30 – 21.30 uur
De ouderavond vind plaats bij het CJG Castricum, Geesterduinweg 5, 1902 CB Castricum
en de cursusdagen vinden plaats op het Clusius College, Oranjelaan 2a, 1901 TX Castricum
Kosten : € 65,00 per kind.

Aanmelden kan tot vrijdag 29 juni 2018 via www.ggdhn.nl/Cursussen. Het maximaal aantal deelnemers per groep is 12 kinderen. Voor meer informatie en vragen kan men ook op deze website terecht of u kunt contact opnemen met ons op. Dit kan van maandag tot en met vrijdag van 08:30 tot 16:30 uur via telefoon 088 – 01 00 557 of stuur ons een e-mailbericht via cursusbureau@ggdhollandsnoorden.nl.