Zieke kinderen mogen even hun zorgen vergeten

REGIO – Dit jaar wordt voor de 19e keer het KinderBeestFeest georganiseerd, het jaarlijks besloten feest in Artis voor zieke kinderen.

Onder begeleiding van 150 politiemotoren gaan 350 voertuigen van ambulance, brandweer, defensie, overheid, particuliere diensten, politie, en Rode Kruis de weg op om de kinderen naar Artis te brengen voor een onvergetelijke avond. Bootjes van de Reddingsbrigade worden ook ingezet.

Wie op vrijdagavond 1 juni de colonnes hulpverleningsvoertuigen ziet rijden, hoeft niet te schrikken of een alarmnummer te bellen, want het motto van het KinderBeestFeest is: ‘Niets aan de hand, maar ga wel aan de kant’.

Ruim 1250 kinderen zijn uitgenodigd door ruim 45 ziekenhuizen en instellingen uit de provincies Noord-Holland, Zuid-Holland en Flevoland. Ze mogen hun ouders of verzorgers en hun broertjes en zusjes meenemen.

Het KinderBeestFeest is van 16.00 tot 23.00 uur. Omdat het een besloten feest is, is er dan alleen toegang met een speciaal entreebewijs.