CALorie heeft plannen voor een elektrische deelauto

CASTRICUM en KERNEN – In Castricum komen elektrische deelauto’s. Tenminste, als het aan energiecoöperatie CALorie ligt. CALorie heeft haar oog laten vallen op de diensten van het bedrijfje Buurauto uit Amersfoort.

 

Buurauto levert het gehele concept: auto, onderhoud, software voor je mobiel, facturering en zelfs eventueel laadpalen. Van A tot Z dus.

CALorie kan Buurauto alleen naar de gemeente Castricum halen, als bewoners voldoende geïnteresseerd zijn.

Volgens de ANWB Kostenvergelijking kost het houden van een gewone benzine-auto 50,6 cent per kilomer bij 15.000 kilometer per jaar. Voor de elektrische deelauto betaal je 50 cent per kilometer.’

CALorie wil heel graag met bewoners en lokale bedrijven samen kijken waar welke auto voor wie moet komen, inclusief laadpalen.

Dinsdag 5 juni is een publieksavond Elektrische Deelauto georganiseerd, om 20.00 uur in Wier&ga op het Bakkersplein in Castricum. De inloop is om 19.30 uur. De beoogde Nissan Leaf is dan alvast te bewonderen.

Om alvast het animo te polsen is een korte enquête op de website geplaatst. Meer informatie: www.calorieenergie.nl/activiteiten/elektrische-deelauto