Alkmaar Pride

REGIO – Vanaf woensdag 23 mei start voor de negende keer het Alkmaar Pride weekend. Het thema van de Alkmaar Pride 2018 is Embrace en duurt tot zondag 27 mei.


Het thema gaat over jezelf accepteren en omarmen wie je bent, maar ook door een ander geaccepteerd worden om wie je bent. Liefde tussen twee mensen gaat over meer dan hun seksualiteit en gender. Voor al die zaken vraagt de Alkmaar Pride middels een divers programma aandacht.

De Alkmaar Pride begint op woensdagavond met de Embrace Empowerment bijeenkomst: ‘Jouw veiligheid begint waar jij de controle neemt’. Donderdagavond is er een feestelijke avond in Café t’ Hartje met een karaoke.

Op vrijdag is er ruimte om in dialoog te gaan over LHBT+ en religie en krijgen de ouderen in De Nieuwpoort een schitterend optreden van Dolly Bellefleur.

In Spotlight is in de avond een Style Pride Party. De gehele week is er een roze filmprogrammering in het Filmhuis Alkmaar.

Als publiekstrekker wordt op zaterdag 26 mei weer de grachtenparade door de stad georganiseerd. De start is om 14.00 uur bij de Accijnstoren aan de Bierkade.

In de avonduren staat de Alkmaar Shopping Night in het teken van roze en organiseert Amsterdam mixed gay party’s i.s.m. Garbo een geweldig eindfeest in de Stadskantine met diverse Dj’s en artiesten.

Zondag wordt afgesloten met een stadswandeling en een dichtersworkshop van het Alkmaarse Dichtersgilde. Voor het actuele programma en samenwerkende partners zie de website: www.alkmaarpride.nl