Actie tegen waterschaarste

CASTRICUM – De Castricumse Judith Korf is, samen met haar medestudenten van de HvA Kaylin, Yanti en Sonja met Responsible gestart. Zij waren vorige week zaterdag in de studio van Omroep Castricum om iedereen bewust te maken van de grote waterschaarste die de wereld staat te wachten.

De 4 dames hebben het plan om via events, presentaties en hun website iedereen bewust te maken van dit grote probleem. Zo kost het produceren van een halve kilo vlees maar liefst 10.000 liter water en als je per dag 1 minuut minder doucht bespaar je 1.500 liter per jaar per persoon. Om zoveel mogelijk problemen met waterschaarste in de toekomst te voorkomen is het dus belangrijk mensen bewust te maken en water te laten besparen.

De ambities liggen hoog, Responsible is als startup ook van plan om internationaal te gaan. Op hun website vind je allerlei handige tool en tips om water te besparen. Op de website van de omroep zijn de interviews terug te horen. Meer informatie vind je op www.responsiblemovement.com en op Instagram en Facebook via ‘responsiblepage’.

Audio