Omgaan met verlies voor kinderen

REGIO – Rouwen na een scheiding of een overlijden is overweldigend en gaat vaak samen met gevoelens die soms heel tegenstrijdig kunnen zijn.

 

Niet alleen voor volwassenen maar ook voor kinderen is rouwen confronterend en een periode van vooral heel hard werken aan jezelf.

Een ingrijpend verlies verduren gaat vaak niet vanzelf. Uit onderzoek blijkt dat het kinderen hierbij enorm kan helpen om met lotgenoten te praten, ervaringen te delen en elkaar te ondersteunen.

Mariëlle van der Laan is directeur en eigenaar van Praktijk Zilveren Maan en biedt al een aantal jaren op basisscholen en voorgezet onderwijs in de regio verschillende lotgenotengroepen aan voor kinderen na echtscheiding, overlijden en jonge mantelzorgers.

Zij besloot dit mooie werk uit te breiden en zocht daarom contact met Esther Hollenberg. Samen hebben zij nu de Stichting Zilveren Maan opgericht.

Deze stichting gaat in nauwe samenwerking met de Praktijk van Marielle de programma’s voor kinderen, gebaseerd op de Zilveren Maan-methode, ook naar andere gemeenten uitbreiden.

Daarnaast gaan zij vanuit de Zilveren Maan Academie trainingen en workshops voor bedrijven, gemeenten, particulieren en organisaties geven op het gebied van rouw en verlies.

Meer informatie: www.zilverenmaan.org