Grote opkomst Kleine Jantje Beton Loterij

REGIO – Dinsdag 16 mei is het grote startschot van De Kleine Jantje Beton Loterij gegeven. Ruim 60.000 kinderen van 600 basisscholen in Nederland komen in actie voor buitenspelen.

 

Spelen is niet alleen leuk, het is ook heel belangrijk. Door te spelen krijgen kinderen namelijk de beweging die ze nodig hebben voor een gezonde ontwikkeling.

Tegelijkertijd leren ze allemaal belangrijke dingen, zoals vrienden maken, omgaan met tegenslagen en lak hebben aan vervelende mensen. Dingen die later best nog wel eens van pas komen.

Uit recent onderzoek van Jantje Beton blijkt dat van de 1,2 miljoen kinderen op de basisschool er meer dan 1 miljoen niet meer dagelijks buitenspelen! Door tijdgebrek en te weinig speelplaatsen is spelen steeds minder vanzelfsprekend.

Deelnemende scholen verkopen lootjes waarmee prijzen zijn te winnen als een fiets of voetbal. De helft van de opbrengst mogen de scholen zelf besteden aan spelen en bewegen op en rond het schoolplein. De favoriete speelplek van kinderen!

Met de andere helft worden projecten van Jantje Beton ondersteunt, zodat meer kinderen kunnen spelen. De actieperiodes zijn van 16 t/m 30 mei en van 12 t/m 26 september.