Dit jaar geen inzameling taxus

CASTRICUM – Wie gewend was taxussnoeisel apart te houden voor de inzameling van ‘Taxus voor Hoop’ , hoeft dat deze zomer niet te doen.

 

De organisatie Taxus voor Hoop zamelt elk jaar snoeisel in van de taxushaag omdat deze grondstoffen bevat voor medicijnen tegen kanker. De farmaceutische industrie wil nu meer weten over de herkomst van het snoeisel, voor efficiency en betere kwaliteit.

Van het snoeisel die Taxus voor Hoop inzamelt en aanlevert is het erg moeilijk om aan te geven waar het precies vandaan komt. Dat geldt zeker voor inzamelpunten waar verschillende kleine hoeveelheden bij elkaar komen.

Taxus voor Hoop zoekt nog naar een oplossing voor deze verplichte bronvermelding maar dit jaar gaat dat niet lukken. Daarom hebben de gemeenten dit jaar geen inzameling.