Mirjam Rotenstreich bezoekt Boekhandel Laan

CASTRICUM – Onlangs is Tonio’s blik, een aangrijpend foto-memoir en een uniek portret van Tonio van der Heijden verschenen. Zondag 27 mei gaat auteur Mirjam Rotenstreich bij Boekhandel Laan in gesprek over de totstandkoming van het boek.

 

Mirjam Rotenstreich (1959) is geboren en getogen in Amsterdam, waar ze samen met haar man, Adri (A.F.Th.) van der Heijden, nog steeds woont. Hij publiceerde de requiem roman Tonio (2011) gewijd aan hun gestorven zoon. In 2016 werd het boek verfilmd door Paula van der Oest. Mirjam schreef verschillende succesvolle romans.

Zoon Tonio van der Heijden was een enthousiast fotograaf. Drie jaar na zijn dood besloot Mirjam Rotenstreich het beeldarchief van haar jonggestorven zoon te openen. Er bleek een hoofdrol weggelegd voor zijn twee Noorse boskatten, Tygo en Tasha, die hij op beeld zette.

Zij ontdekte in de foto’s de aanzet tot een verhaal. Een verhaal dat ze zelf af moest maken.  Mirjam neemt je mee op reis door het oog van Tonio’s camera.

De lezing bij Boekhandel Laan, aan de Burgemeester Mooijstraat 19 in Castricum begint om 14.00 uur en is gratis toegankelijk.