Insluiper en schoenendief

CASTRICUM – Woensdagochtend 2 april omstreeks 09.45 uur is er een insluiping geweest in een woning aan de Koningin Wilhelminalaan te Castricum.

 

De bewoners waren buiten bezig in hun auto en hadden de voordeur open laten staan. Een buurtbewoner zag dat een man de woning binnen ging en 30 seconden later weer naar buiten kwam. Dit herhaalde zich nog een keer.

De buurtbewoner heeft toen de bewoners in kennis gesteld. Er wordt niets vermist. De insluiper, was een man van 25 of 30 jaar oud met kort haar. Hij droeg een groene rugzak en bruine jas.

Zaterdag 5 mei omstreeks 16.00 uur was er melding van een vechtpartij bij winkelcentrum Geesterduin. Het bleek te gaan om een winkeldief die bij een schoenenzaak een paar schoenen had gestolen. Hij werd achterna gezeten door personeel en een burger die getuige was.

De man werd achterhaald en op de grond vast gezet en aan de politie overgeleverd. De gestolen schoenen werden aan de winkel teruggeven en de dief, een 45-jarige man uit Castricum, werd overgebracht naar het politiebureau.