Maak de straten van Castricum nog veiliger!

GEMEENTE CASTRICUM – Burgemeester Mans heeft in november 2017 de intentieverklaring van Safe Streets ondertekend. De gemeente is toen direct een onderzoek gestart naar de veiligheidsgevoelens van vrouwen en meisjes in de gemeente. Veel inwoners en bezoekers hebben de enquête al ingevuld. Maar we willen graag nog meer reacties. Helpt u mee de straten van Castricum nog veiliger te maken?

Vul dan de enquête in! Op https://www.castricum.nl/wonen/nieuws_42914/item/helpt-u-mee-de-straten-van-castricum-nog-veiliger-te-maken-vul-dan-de-enquete-in_100285.html of ga naar de Gemeente site.

Safe Streets is een campagne van UN Women Nederland, de organisatie voor vrouwenrechten en gendergelijkheid van de Verenigde Naties. In een Safe Streets -gemeente worden problemen rond veiligheid van vrouwen en meisjes in de openbare ruimte onderzocht en aangepakt, in samenwerking met relevante organisaties en vrouwen en meisjes zelf.

Onderzoek in een aantal Nederlandse gemeenten toont aan dat meer dan 80% van de vrouwen en meisjes in de afgelopen twaalf maanden te maken heeft gehad met seksuele intimidatie of andere vormen van seksueel geweld in de openbare ruimte.
Een derde van de vrouwen en meisjes is daadwerkelijk ongewenst betast op straat, bij het uitgaan of in het openbaar vervoer.

De eerste stap die de gemeente zet is het onderzoeken van veiligheidsgevoelens onder vrouwen in onze gemeente. En hier kunt u ons bij helpen! Woont u in Castricum, of verblijft u er regelmatig, dan zijn wij erg blij als u de enquête in wilt vullen. Hiermee krijgen wij een beeld van waar u zich onveilig voelt in de gemeente, wat wij volgens u kunnen doen om deze locatie(s) veiliger te maken, maar ook wat u eraan doet om bepaalde situaties te vermijden. We zijn erg benieuwd naar uw reactie.