Scoor een Boek!

REGIO – AZ en Bibliotheek Kennemerwaard bundelen hun krachten in het leesproject ‘Scoor een Boek!’ Voetbal, de populairste sport van de wereld, en lezen komen samen in dit project. Het doel is om leerlingen van groep 6 uit Alkmaar, Bergen, Castricum en Heerhugowaard te stimuleren om met plezier te lezen.

Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl.

In de komende 8 weken gaan bijna 3.000 leerlingen uit groep 6 van verschillende basisscholen binnen het werkgebied van Bibliotheek Kennemerwaard zo veel mogelijk boeken lezen in de klas. De leerlingen worden via videoboodschappen aangemoedigd door Stijn Wuytens van AZ.

In de bibliotheek van Alkmaar Centrum is de Aftrap van Scoor een Boek! met AZ-speler Stijn Wuytens opgenomen. Leerlingen van groep 6 krijgen op verschillende basisscholen het filmpje te zien, maar ook op www.bibliotheekkennemerwaard.nl is het Aftrap filmpje te bewonderen.

In de meivakantie is de rust en daarom organiseert Bibliotheek Kennemerwaard op 9 mei een experiencemiddag vol leuke sportieve activiteiten in de bibliotheek van Alkmaar Centrum. Na acht weken lezen, sluiten de leerlingen het project af.