Drie nieuwe raadsleden halen voorkeurszetel

CASTRICUM – Nu alle stemmen geteld zijn, zijn ook de voorkeurszetels bekend. Een aantal politici kon op eigen kracht een zetel behalen. Drie nieuwe raadsleden, waarvan twee nieuwkomers, doorbraken de lijstvolgorde van hun partij en komen nu toch in de raad.

Bij CKenG heeft iedereen op eigen kracht een zetel gehaald, toch heeft dat niet tot gevolg gehad dat een ‘virtueel’ raadslid uiteindelijk niet verkozen werd. Wethouder Rood (VVD) wist op eigen kracht een zetel te halen, ook al was dat achteraf niet nodig geweest. Zijn partij haalde vijf zetels, Rood stond op plek 5.

D66 haalt twee zetels, maar de nummer twee van de lijst moet Mariska El Ouni laten voorgaan. Bij GDB moet Herman Sterken (2) ‘zijn’ virtuele zetel afstaan aan Akersloter Bart Dekker.

Tenslotte is Barbel Böhling verkozen voor De VrijeLijst, Reinaud van der Fliert (nummer 2) niet.