Worldschool evenement op JPT

CASTRICUM – Vrijdag 23 maart vindt het jaarlijkse Worldschool evenement plaats op het Jac. P. Thijsse College. Na het succes van vorig jaar, mag het JPT dit internationale evenement nog een keer organiseren en dat doen ze graag. Circa 200 leerlingen uit heel Nederland hebben profielwerkstukken gemaakt over ontwikkelingsprojecten in Afrika, Azië en Zuid-Amerika.

 

Het wordt wederom een bijzondere editie want na een welkomstwoord door Christine Hylkema, rector van het Jac. P. Thijsse College, en wethouder Rood, zal het event geopend worden door de ambassadeur van Oeganda, één van de landen waarvoor een profielwerkstuk is gemaakt. Daarnaast zijn speciale gasten uit Gambia overgekomen.

Samen met de ambassadeur van Oeganda zullen zij namelijk het officiële startschot geven van de Worldschool Junior Academy.
In de Worldschool Junior Academy werken top-leerlingen uit het Nederlandse voortgezet onderwijs samen met topleerlingen uit een ontwikkelingsland.

De leerlingen werken in internationale onderzoeksteams voor overheden in ontwikkelingslanden. De onderzoeken zijn bedoeld om ontwikkeling te stimuleren, middels onderzoek. De deelnemende leerlingen bezoeken elkaar wederzijds, en volgen bij de bezoeken een intensief studieprogramma, bedoeld ter ondersteuning van het eigen onderzoek.

Meer informatie: www.jpthijsse.nl en www.worldschool.nl