Parnassia Groep Cross een winterse uitdaging

CASTRICUM – Voor zondag 18 maart was de weersvoorspelling rond het vriespunt, maar met de harde oostenwind voelde het als min 13. Bijna 140 lopers lieten zich niet door de kou weerhouden. ‘s Ochtends vroeg werden zij in het warme clubhuis van AV Castricum hartelijk welkom geheten door voorzitter Joop Beentjes.

 

Joop Beentjes meldde dat hij blij is met de samenwerking met de Parnassia Groep, waardoor nu voor de tweede keer een crosswedstrijd is georganiseerd, over het terrein van de Parnassia Groep. De samenwerking betreft ook een maatschappelijk doel zoals participatie en bevorderen van gezondheid. Om de samenwerking officieel te maken, werd een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Nadat de handtekeningen waren gezet, klonk even later het startschot voor de korte afstanden. Ook een team van de Parnassia Groep Running Therapie liep de wedstrijd. Er werd genoten van de leuke route die was uitgezet.

Na de start gingen de lopers circa 150 meter over de atletiekbaan en dan door het normaal altijd gesloten hek het terrein van landgoed Duin en Bosch op. Eerst een stuk over een zandvlakte, daarna een asfaltweg en daarna via spannende, smalle en kronkelende paden weer terug richting de atletiekbaan waar de finish was.

Alle uitslagen vindt u op www.avcastricum.nl  

foto: Jalou Leek, winnares 2,5 km meisjes pupillen C en Mini