Jouke Windig springt naar brons

REGIO – Zaterdag 17 en zondag 18 maart vond in Sportcomplex de Meent Bauerfeind in Alkmaar het spectaculaire internationale trampolinetoernooi Dutch Trampoline Open plaats.

Tijdens het, door de internationale federatie FIG geaccrediteerde, toernooi vertoonden professionele trampolinespringers uit 16 landen hun acrobatische sprongseries. Naast de Nederlandse top namen verschillende Wereldkampioenen, Europeeskampioenen en Olympische finalisten deel.

Met meer dan 400 deelnemers behoort het toernooi al sinds de openingseditie tot één van de grootste trampolinetoernooien van Europa.

Jouke Windig kwam deze wedstrijd uit in de goed bezette klasse jongens 11-12 jaar met deelnemers uit Nederland, Duitsland, Frankrijk. Italië, Portugal, België en Oostenrijk. In de finale haalde Jouke alles uit de kast en sprong een zeer goede oefening met vier dubbele salto’s, goed voor een derde plaats.