IJskoude finale in Soest, met winst voor Sepp Schulte

CASTRICUM – Zaterdag 17 maart streden de jongste atleten van Atletiek Vereniging Castricum, samen met ruim 1200 andere jeugdatleten uit de de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland), om de beste plaatsen in de districtsfinale van de Atletiekunie Crosscompetitie seizoen 2017-2018.

 

Maar liefst 28 enthousiaste pupillen en junioren van AVC waren hiervoor uitgenodigd op basis van hun goede prestaties in drie Noord-Hollandse voorronden.

De organiserende vereniging AV Pijnenburg in Soest had een pittig parcours uitgezet met mul zand, scherpe bochten en heuveltjes. Met temperaturen onder het vriespunt, af en toe een sneeuwbui en een ijskoude snijdende wind uit het noordoosten werd het echt bikkelen in deze finale.

Sepp Schulte wist in een magistrale race als eerste over de finish te komen in de categorie jongens pupillen A2. Hij liet zo’n 85 atleten achter zich, en liep de 1500 meter lange cross in 5.22 minuten.

Voor deze geweldige prestatie op dé wedstrijd van het jaar mocht de 10-jarige Sepp een enorme beker mee naar huis nemen.

Meer uitslagen vindt u op: www.avcastricum.nl