Rolinha Kross en haar zigeunertrio

CASTRICUM – Concert op zondag, verzorgd door Toonbeeld, brengt als laatste in de reeks van dit seizoen het optreden van een zangeres, die bijna letterlijk de sterren van de hemel zingt.

Haar naam Rolinha Kross viel al tijdens het concert van Monique Lansdorp op 18 februari jl. Die vertelde dat zij regelmatig met haar optreedt, maar dat zij juist die datum verhinderd was. Een gelukkig toeval dus, dat u op 25 maart a.s. alsnog de kans krijgt van haar stem en voordracht te genieten.

Het repertoire van Rolinha Kross bestaat uit een mix van allerlei stijlen, die het beste onder de noemer wereldmuziek kunnen worden samengevat. Maar omdat ze met een zigeunertrio optreedt, wordt er veel Klezmer- en Balkan muziek gespeeld.

Een markante begeleider van Rolinha is de violist Noa Eyl. Hij speelt dit instrument al vanaf zijn tweede en is een meester van de improvisatie op het gebied van zigeuner en jazzmuziek. Kortom, een bijzonder concert voor ieder die van dit genre houdt.

Het concert is op zondag 25 maart in de concertzaal van Geesterhage. De aanvang is 15.30 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.toonbeeld.tv/concerten of tel. 0251-65 90 12 en verder verkrijgbaar aan de zaal, bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje). Volwassenen betalen € 14,50, 65+ € 12,50, kinderen onder 12 € 5,00, inclusief een consumptie.