Lijn 164 in de ochtenden als spitsbus aangeboden

REGIO – Op initiatief van Provinciale Staten maakt de provincie Noord-Holland ruim drie miljoen euro extra vrij om de komende tien jaar te investeren in het openbaar vervoer in Noord-Holland Noord.

Met dat geld worden extra ritten toegevoegd aan het nieuwe vervoersplan in het concessiegebied Noord-Holland Noord, waardoor er meer reismogelijkheden worden gecreëerd.

Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland hebben besloten extra geld vrij te maken voor het openbaar vervoer in de nieuwe concessie, nadat eind 2017 de gemeenten lieten weten zich zorgen te maken over de bereikbaarheid.

Mede op basis van die reacties is gekeken naar een aantal realiseerbare verbeteringen en aanpassingen in het concept vervoerplan van Connexxion. Provinciaal Statenlid Nico Papineau Salm (PvdA) heeft vervolgens aan GS een voorstel gedaan voor verbeteringen, inclusief financiële dekking. GS hebben dit voorstel overgenomen.

De extra investering maakt mogelijk dat o.a. lijn 164 (Egmond aan Zee – Castricum) in de ochtenden als spitsbusverbinding aangeboden wordt.