SISTERs in ACTion!

CASTRICUM – De succesvolle Musicalclub ‘JPTeens on stage’ is al weer druk bezig met de voorbereidingen voor de musical SISTERs in ACTion, die zij begin april gaan opvoeren in de aula van het Jac P Thijsse College.

Aan deze productie werken maar liefst 45 leerlingen mee uit alle jaarlagen. Bregje uit Akersloot: “Dit is mijn eerste jaar dat ik mee doe aan een musical. Ik heb besloten om mee te doen omdat ik altijd veel met zang en dans bezig ben. Ik vond het altijd spannend om dit voor publiek te doen. Nu vind ik het totaal niet eng meer.”

Met zangrepetitie op maandag en dans- spelrepetitie op vrijdag, wordt er maar wat tijd gevraagd voor deze voorstelling. Dat is ook nodig, het gaat immers om een professionele musical.

Aan alles wordt gedacht: kleding, schmink, zenders en een hele boel rekwisieten. De sfeer in de groep maakt het des te leuker, zegt Judith uit Uitgeest. “Ik krijg af en toe kippenvel als we met z’n allen aan het acteren of zingen zijn.”

Nu de voorstellingweek nadert, stijgen de zenuwen. Ook bij regisseur Mirjam Spijker: “We zijn nog lang niet waar we moeten zijn, maar het wordt steeds beter.” SISTERs in ACTion is op 10,11 en 12 april te zien in de aula van het JPT.

Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de receptie van de school of bij boekhandel Laan in Castricum. De kaartjes kosten €7,50 voor volwassenen en €6,50 voor kinderen tot en met 12 jaar.