Limmen modeldorp uit de Middeleeuwen

LIMMEN – Erfgoedwethouder Marcel Steeman van de gemeente Castricum heeft maandag 12 maart op uitnodiging van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed een bezoek gebracht aan Warnsfeld in Gelderland. Hier mocht hij het eerste exemplaar in ontvangst nemen van een internationale studie over dorpsvorming in Nederland.

In deze studie wordt aan de hand van vier voorbeelden verteld welke factoren bij het ontstaan van dorpen een rol speelden. Limmen is één van de vier voorbeelden die in het rapport worden beschreven.

Het belang van Limmen heeft vooral te maken met de kennis die tijdens archeologisch onderzoek op diverse plaatsen in het dorp is opgedaan. De opgraving van Limmen-De Krocht in 2006 en 2007 staat daarbij centraal.

Het indrukwekkende rapport werd uitgereikt door de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam.

foto: presentatie van het boek Dorpsvorming in de Middeleeuwen. V.l.n.r. Roel Lauwerier (RCE), Gonnie van Bussel (Someren) Marcel Steeman (Castricum), Jan de Boer (Buren) en René Sueters (Zutphen)