Kortdurende vrijwilligersjob

CASTRICUM – De Steunpunten Vrijwilligerswerk van de BUCH-gemeenten kijken uit naar enthousiaste vrijwilligers die vrijwilligersorganisaties willen helpen om de richtlijnen in de nieuwe ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming’ (AVG) uit te gaan voeren. De werkzaamheden zijn van tijdelijke aard en inpasbaar in de eigen agenda.

De ondersteuning van vrijwilligersorganisaties bestaat uit het informatie geven over hoe privacybeleid op te stellen en hoe persoonsgegevens te bewaren en te verwerken.

De Steunpunten Vrijwilligerswerk coördineren de aanvragen voor ondersteuning van vrijwilligersorganisaties en verzorgen de begeleiding van de vrijwilligers die zich gaan inzetten voor deze uitdagende taak.

Vooraf krijgen belangstellende vrijwilligers een training ‘Persoonsgegevens en privacybeleid’ van één dagdeel en daarnaast individuele scholing op het terrein van gegevensbescherming.

Gevraagd worden: bereidheid om zich de kennis rond gegevensbescherming eigen te maken en vaardigheden om die kennis over te kunnen brengen in groepjes of individueel.

Voor aanmelden of meer informatie kan contact opgenomen worden met het Steunpunt Vrijwilligerswerk Castricum, telefoon: 0251 65 65 62 en per mail: vcc@welzijncastricum.nl