Politie waarschuwt voor ‘Irish Travellers’

CASTRICUM – Afgelopen week kreeg de politie diverse meldingen van Irish Travellers die hun diensten aanbieden in de gemeente. Politie adviseert om niet met hen in zee te gaan.

“Irish Travellers”

De term Irish Travellers wordt gebruikt voor een groep ‘klusjesmannen’ van de Britse eilanden die rondtrekken en geld proberen te verdienen door (onderhouds)klusjes te doen. Zij doen dat door mondelinge afspraken te maken met mensen, waardoor een strafrechtelijk proces niet mogelijk is wanneer er iets fout gaat. In veel gevallen wordt de klus niet afgemaakt, is er bijkomstige schade of wordt er niet eens aan de klus begonnen. Dat terwijl de mannen vaak wel veel geld vragen en dat ook vooraf betaald willen krijgen.

Wat kunt u doen?

  • Vertrouw nooit mensen die hun diensten aan de deur aanbieden, ook al lijken zij nog zo betrouwbaar.
    – Lukt het niet de lieden af te wimpelen? Vraag dan uw buren erbij, samen staat u sterker.
    – Bent u benaderd? Meld dit dan bij de politie.