Forza! wil maatregelen tegen overlast Ierse klusjesmannen

CASTRICUM – De fractie van Forza! wil dat er een einde wordt gemaakt aan de oplichtingspraktijken van de Irish travellers in Castricum. Dit blijkt uit schriftelijke vragen die Forza! afgelopen week heeft gesteld aan het College.

Irish travellers zijn opdringerige Ierse klusjesmannen die inwoners aanbieden om klusjes aan huis of in de tuin te doen. Recentelijk zijn deze Engelssprekende klusjesmannen weer gesignaleerd in de gemeente.

Forza!-Raadslid Ralph Castricum: “Deze klusjesmannen zorgen voor veel problemen bij inwoners. Vaak komen ze hun afspraken niet na, valt de rekening veel hoger uit en zijn ze vaak erg intimiderend naar met name kwetsbare inwoners. De politie waarschuwt regelmatig om niet met deze mensen in zee te gaan. Wij vinden dat dat deze klusjesmannen niet welkom zijn in onze gemeente en dat er een verbod moet komen op hun praktijken”.

Meer informatie: www.forzacastricum.nu