Tweede editie Parnassia Groep Cross

CASTRICUM – Zondag 18 maart organiseert AV Castricum in samenwerking met Parnassia Groep voor de tweede keer een hardloopcross. Dit sportieve hardloopevenement was een langgekoesterde wens van ggz-instelling Dijk en Duin, onderdeel van Parnassia Groep, die onder andere voortkomt uit de running therapie voor patiënten van Dijk en Duin. De eerste editie van 2017 was zo’n succes, dat een tweede editie niet kon uitblijven.

Door te gaan bewegen verbetert niet alleen de lichamelijke conditie, het sporten heeft ook nog eens een positieve invloed op de manier van denken en doen. Bij psychische problemen kan bewegen helpen sombere gedachten om te zetten naar een vrolijkere kijk op de dingen.

Jong en oud, van beginner tot wedstrijdloper, iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau. Het parcours loopt over het landgoed Duin en Bosch, de deelnemers lopen een prachtige en afwisselende route door de natuur.  Start en finish zijn op de atletiekbaan aan de Zeeweg 4 in Castricum.

De afstanden die de deelnemers kunnen lopen zijn 2,5 km, 4,1 km en 10 km. Deelnemers aan de 2,5 en 4 km starten om 10.15 uur. De lopers voor de 10 km starten om 10.45 uur. Kinderen van 5 tot circa 12 jaar kunnen meedoen aan de speciale jeugdloop over 2,5 km. Ouders kunnen met hun kinderen meelopen. Jeugd vanaf 12 jaar kan kiezen tussen de 4 km of de 8 km.

Inschrijven kan via www.inschrijven.nl of op de dag zelf. Meer informatie: www.avcastricum.nl

foto: Richard Dijkhuizen