Hond en schapen door het ijs gezakt

CASTRICUM – Zondagochtend 4 maart om 09:12 uur is de brandweer met spoed uitgerukt naar het water op de hoek van de Wederik en Walstro. Er was een hond door het ijs gezakt en hij dreigde te verdrinken.

Toen de brandweerlieden ter plaatse kwamen was de hond net uit het water gered door een voorbijganger.  Hierbij had hij zelf natuurlijk ook een nat pak opgelopen en werd daarom door de brandweer thuis gebracht zodat hij snel onder een warme douche kon. De eigenaar van de hond was dolblij dat de hond het overleefd had en was blij met de komst van de brandweer en de heldendaad van de voorbijganger.

Zaterdagmiddag 4 maart om 17:55 uur zijn de brandweerlieden met spoed uitgerukt naar een woning aan de Helmkade voor een gesprongen waterleiding op zolder. De hoofdafsluiter was met de hand moeilijk dicht te krijgen, dat was een behoorlijke klus. Ondertussen hadden een paar andere spuitgasten op zolder de leiding die gesprongen was dichtgeknepen zodat het ergste wateroverlast geweken was. Het water kwam via de plafonds naar beneden.

Om kortsluiting te voorkomen hebben de brandweerlieden bij binnenkomst gelijk het stroom uitgeschakeld. De brandweer is nog een paar uur bezig geweest met de waterstofzuiger om het meeste water uit de woning te krijgen. Stichting Salvage voor de eerste hulp na brand kwam ter plaatse om de schade verder af te handelen. De leiding is vermoedelijk gesprongen door de vorst. De schade in de woning is behoorlijk.

Zondagmiddag 4 maart om 15:11 uur werd de brandweer opgeroepen om naar de Johannisweg te gaan in het duingebied. Er zouden twee schapen door het ijs gezakt zijn en deze hadden nog net hun kop boven water. Toen zij ter plaatse kwamen waren ze helaas al verdronken. De brandweerlieden hebben de twee schapen uit het water gehaald.