Omroep Castricum verbaasd over brief D66, GL, SP en PvdA

CASTRICUM – Omroep Castricum is verbaasd over de brief die D66, GroenLinks, SP en PvdA aan het Nieuwsblad voor Castricum hebben gestuurd over de kaartverkoop bij Het Grote Slotdebat: De Finale op 18 maart. De partijen vinden dat de kaarten à €7,50 te duur zijn.
Omroep Castricum organiseert het debat in samenwerking met de Ondernemersvereniging Castricum, de Limmen Ondernemersvereniging en Goed Contact. Zelfs met het invoeren van kaartverkoop, blijft er een verliespost over onder aan de streep.

Hoofdredacteur Sander Verschoor (Omroep Castricum): “Liever hadden wij geen kaartverkoop ingevoerd, maar de kosten voor een professioneel slotdebat laten ons geen andere keuze. We hebben te maken met zaalhuur, huur van apparatuur en licht en geluid. We hebben bij de gemeente een aanvraag ingediend voor een subsidie, waarmee we de toegangskaarten gratis konden houden. Die aanvraag is door het College van Burgemeester en Wethouders afgewezen. Dat betreuren wij ten zeerste, maar die beslissing laat ons nu geen andere keuze.”

Ook schrijven de partijen dat “een dergelijke financiële drempel niet bevorderlijk voor de betrokkenheid van inwoners bij de lokale democratie”. Dat terwijl het debat voor iedereen te bekijken is via televisie en internet. Er is derhalve geen sprake van een drempel om betrokken te worden bij de lokale democratie. Verschoor: “Juist de initiatieven van vrijwilligersorganisaties als Omroep Castricum, de Ondernemersvereniging Castricum, de Limmen Ondernemersvereniging en Goed Contact, verkleinen juist de drempel”.

Mocht de gemeente alsnog overgaan tot subsidie, zal de organisatie de toegangsprijs heroverwegen.