Nederland Zoemt

REGIO – Bijen zorgen voor de kers op je taart en de aardbeien onder je slagroom. Wilde bijen zijn verantwoordelijk voor 80% van de bestuiving. Ze zijn daarom onmisbaar. Toch hebben wilde bijen het niet makkelijk in Nederland. De helft van alle 385 soorten is bedreigd.

Nederland Zoemt organiseert daarom op 9 en 10 maart tijdens NLdoet de Bijenwerkdag. Met z’n allen aan het werk voor de wilde bij.

Om het aantal nestgelegenheden te vergroten worden er dan bijenhotels gebouwd en steilwandjes aangelegd. De voedselvoorziening voor de bij, nectar en stuifmeel, moet in dat weekend worden verbeterd door planten te zaaien en struiken te planten.

Op 9 en 10 maart kan iedereen, jong en oud, aan de slag. In elke provincie zijn meerdere locaties waar je iets kunt doen voor de wilde bij. Dus er is altijd een locatie bij jou in de buurt. Doe jij mee? Schrijf je in via www.nldoet.nl

Meer informatie en een overzicht van alle werklocaties, vindt u op: www.nederlandzoemt.nl