Bibliotheek Kennemerwaard gecertificeerd

REGIO – Op maandag 5 maart wordt er tijdens een bijeenkomst met alle beleidsambtenaren en wethouders uit de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen en Castricum stil gestaan bij de certificering en de bordjes officieel overhandigd.


Bibliotheek Kennemerwaard heeft 14 vestigingen in de gemeenten Alkmaar, Heerhugowaard, Bergen en Castricum. Vanuit alle vier de gemeenten komen de beleidsmedewerkers en wethouders op maandag 5 maart naar de bibliotheek in Alkmaar Centrum (Gasthuisstraat 2). Om 15.30 uur worden de bordjes overhandigd.

Bibliotheek Kennemerwaard heeft het kwaliteitscertificaat van de Stichting Certificering Openbare Bibliotheken voor de derde keer in de wacht gesleept. Dit betekent dat de bibliotheek opnieuw voldoet aan de door de Vereniging Openbare Bibliotheken (VOB) en Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) vastgestelde normen. De certificering geldt voor een periode van drie jaar.

Bibliotheek Kennemerwaard heeft deze toets glansrijk doorstaan. Als sterke punten werden onder meer het leiderschap, strategie, netwerk en dienstverlening van de bibliotheek genoemd in het rapport van de twee officiële externe auditoren.

‘De certificering maakt ons tot een betrouwbare partner voor samenwerkingspartners en gemeenten. Leden en bezoekers van de bibliotheek kunnen vertrouwen op een goede dienstverlening en producten op niveau’ aldus Erna Winters, directeur. ‘Ik ben bijzonder trots op de ambities van de medewerkers en de ontwikkeling van de programmalijnen waarmee de maatschappelijke ambities van de bibliotheek worden waargemaakt’.