Noord-Holland veelbelovende Europese regio

REGIO – Noord-Holland staat in de top 10 van de ranglijst veelbelovende Europese regio’s. Elk jaar onderzoekt fDi Magazine, een uitgave van de internationale Financial Times, welke Europese regio’s en steden op economisch gebied het meest veelbelovend zijn voor de toekomst.

Hierbij wordt onder andere gekeken naar Human Capital, Connectivity, Investeringen en Economische potentie. Noord-Holland staat dit jaar op de 10e plaats in ‘European Cities and Regions of the Future 2018/2019’, een stijging van 5 plekken ten opzichte van 2016/2017. De enige andere Nederlandse regio in de top 25 is de provincie Noord-Brabant, op plek 22. In totaal staan 150 regio’s in de ranglijst.

Amsterdam doet het elk jaar goed in de ranglijst van fDi. Dit jaar staat Amsterdam op de 4e plek, 3 plaatsen hoger dan 2016/2017. Ondanks de Brexit-effecten blijft Londen de lijst aanvoeren, op de voet gevolgd door Dublin (nummer 2), Parijs (nummer 3) en Amsterdam (nummer 4). Eindhoven is met een 24e plek de enige andere Nederlandse stad in de top 25.