Kringloopwinkel De Groene Ezel 25 jaar

HEEMSKERK – Kringloopwinkel de Groene Ezel is, al 25 jaar , een winkel met een missie. Door de inname en verkoop van gebruikte spullen realiseren zij hergebruik en met de opbrengst ondersteunen zij goede doelen in vooral de Derde Wereld.

Dat laatste onderscheidt hen van veel andere kringloopwinkels in de regio. Om de kosten zo laag mogelijk te houden, werken ze voornamelijk met vrijwilligers. Daarnaast bieden ze mensen de gelegenheid om in een beschermde werkomgeving werkervaring op te doen. De Groene Ezel is een vereniging en telt inmiddels meer dan honderd vrijwilligers.

In de afgelopen jaren is er met veel vrijwilligers iets moois gerealiseerd wat heeft geleid tot de huidige winkel met een vloeroppervlak van ca 1.300 m2. Steeds is de netto opbrengst naar doelen gegaan in de derde wereld. Vele guldens in de beginjaren en vele Euro’s nu. In totaal gaat het in de afgelopen 25 jaar om ca. 2 miljoen euro.

Naast extra jubileum activiteiten wordt dit jaar een groot project gesteund. Onder supervisie van stichting Stop Poverty wordt, in Uganda, een kleuterschool gebouwd die plek biedt aan zo’n 100 kinderen. Zie voor meer informatie: www.stop-poverty.org

Zaterdag 31 maart is de aftrap van het jubileumjaar met een extra feestelijke veiling met een hapje, drankje, extra aanbiedingen en presentaties van goede doelen. U bent van 10.00 tot 16.00 uur welkom op dit feestje voor iedereen.

Meer informatie: www.degroeneezel.nl