Brandweernieuws Limmen en Castricum

LIMMEN – Zaterdagmiddag 24 februari om 17:45 uur heeft de brandweer twee personen bevrijd uit een lift in een appartementencomplex aan de Lage Weid. De lift is tijdelijk buitendienst gezet in afwachting van een liftmonteur.

De brandweer moest zondagochtend vroeg om 00:48 uur in actie komen samen met de collega’s van de ladderwagen van brandweer Heemskerk. Dit om de ambulancedienst te assisteren om iemand met spoed uit een woning te hijsen om medische redenen. Dit was het geval aan de Dusseldorperweg.

CASTRICUM – Zondagmiddag 25 februari om 15:07 uur is de brandweer uitgerukt voor een schoorsteenbrand aan de Lijsterbeslaan. Hierbij werd ook de ladderwagen van brandweer Heemskerk ingezet om de vuurhaard in de schoorsteen te doven en door te vegen. Er is een stookverbod opgelegd totdat de schoorsteen is geveegd en nagekeken door een erkend bedrijf.

Zondagavond om 18:27 uur zijn de spuitgasten uitgerukt voor een rookmelder die afging bij Serviceflat Sans Souci. De brandweer heeft ter plaatse onderzoek gedaan, maar het bleek gelukkig loos alarm te zijn.

foto: Hans Peter Olivier/Omroep Castricum