Van Oostrom spreekt over ridder Jan van Brederode

ALKMAAR – “Het onwaarschijnlijke maar waargebeurde verhaal van ridder Jan van Brederode”. De ondertitel van het nieuwste boek van Utrechts hoogleraar Frits van Oostrom, “Nobel Streven”, spreekt boekdelen. De middeleeuwse Jan van Brederode leefde een veelbewogen leven. Van Oostrom beschrijft dat leven als een historisch detective. Donderdag 15 maart bespreekt hij het tijdens het volgende Historische Café, in het Alkmaarse stadhuis.

De gouden wieg van Jan van Brederode (1372-1415) stond in diens familiekasteel te Santpoort. Zijn veelbewogen leven bracht hem onder meer naar het grafelijk hof, het vijandige Friesland, het Ierse Sint Patricius’ vagevuur, een kartuizerklooster en uiteindelijk het slagveld bij Azincourt. Van Oostrom weet Van Brederodes handel en wandel tot in de verbluffende details tot leven te wekken in zijn boek. Tijdens de lezing zal hij daarop ingaan, en zijn zoektocht naar feiten en aanwijzingen over het leven van de ridder bespreken.

Kaarten voor de lezing op 15 maart zijn enkel in de voorverkoop te verkrijgen in de vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard, via www.bibliotheekkennemerwaard.nl of telefoonnummer 072-5156644. Kaarten kunnen alleen per pin of online worden afgerekend en kosten €7,50 per stuk – er is geen reductie van toepassing. Locatie: Stadhuis Alkmaar, Prinsenzaal. Aanvang 20.00 uur.