Auto te water langs de Boekelerdijk

AKERSLOOT – Zondagavond 18 februari rond 21:55 uur zijn de hulpdiensten massaal uitgerukt voor een auto te water langs de Boekelerdijk nabij Alkmaar.

 

Zo werden er diverse brandweereenheden ingezet zoals een tankautospuit, duikers, de officier van dienst en de boot van brandweer Akersloot. Ook kwamen er diverse politie eenheden, twee ambulances en een traumahelikopter ter plaatse.

De bestuurder was op eigen kracht uit het voertuig gekomen en werd door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor controle. De andere hulpdiensten waren niet meer nodig en konden weer retour.

De auto was inmiddels naar de overkant van het Noord-Hollandskanaal gedreven, en is daar gezonken. De auto is door een bergingsbedrijf uit het water gehaald en de Westdijk N-244 was tijdens het bergen van het voertuig afgesloten voor het verkeer dat ter plaatse werd omgeleid.

foto: Evelien Olivier/Omroep Castricum