Één met de natuur tijdens Boekenweek 2018

CASTRICUM – Het thema ‘natuur’ staat centraal tijdens de Boekenweek van dit jaar. Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum organiseert verschillende activiteiten die aansluiten bij dit thema. Want niet alleen het dagelijks leven, maar juist ook de literatuur kent een grote rijkdom aan fictie over mens en natuur. Daarnaast is het ook voor de liefhebbers van non-fictie heerlijk grasduinen in de bibliotheek. De Boekenweek vindt plaats van 10 tot en met 18 maart.

In de late 18de en de 19de eeuw ontstond er een voorliefde voor groots en meeslepende voorstellingen van het noordelijke landschap, voor heroïsche weergaven van historische momenten en een hang naar het verleden, samengevat: De Romantiek. In teken van de Boekenweek geeft Martijn Pieters hier een lezing over.

De lezing vindt plaats op donderdag 15 maart van 20.00 uur tot 22.00 uur in Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum. De toegang bedraagt €6,- voor niet-leden en €5,- voor leden.

Tijdens de Boekenweek betalen nieuwe leden geen inschrijfkosten. Daarnaast ontvangen zij een kaart van growingpaper. Hiermee kunnen nieuwe leden hun eigen plantjes kweken. Een abonnement kost € 4,50 per maand.

Reserveren kan via de activiteitenagenda op de website van Bibliotheek Kennemerwaard (www.bibliotheekkennemerwaard.nl) of bij de Klantenservice in de bibliotheek, tenzij anders vermeld. In de bibliotheek is alleen betaling per pin mogelijk.