‘Theeservies draaien op Chinese wijze’

CASTRICUM – Toonbeeld organiseert een eenmalige unieke workshop ‘Theeservies draaien op Chinese wijze’.

Gastdocenten Li Zhen, kunstenaar uit Jingdezhen in China en Simone Haak, keramist en eigenaar van Galerie Terra Delft, geven op 18 en 19 maart deze workshop keramiek. Simone Haak en Li Zhen werken samen onder de naam ZhenXi en delen hun ervaring, kennis en ideeën om daardoor met betere producten op de markt te komen.

De gebruikelijke gang van zaken in China is dat westerse ontwerpers hun ontwerpen laten uitvoeren door Chinese ambachtslieden en bedrijven. De samenwerking tussen Li Zhen en Simone Haak verloopt anders, zij hebben een gelijkwaardige rol. Ze bedenken, ontwerpen, beslissen en produceren samen. Simone reist jaarlijks naar China en Li Zhen komt elk jaar naar Nederland.

Kosten voor deze workshop van 2 middagen van 13.30 tot 18.00 uur bedragen € 107,50 inclusief diverse materialen en Chinese thee, maar exclusief bakken. Aanmelden kan via www.toonbeeld.tv/beeldend/korte-cursussen-workshops/

Wees snel want er is veel belangstelling en het aantal plaatsen is beperkt.

foto: Li Zhen en Simone Haak