Duincollege bosbeheer

BAKKUM – De kans is groot dat u de afgelopen tijd hebt gezien dat wij werkzaamheden in de duinen uitvoeren. Grotere werkzaamheden worden namelijk vooral gepland in de winterperiodes, omdat dit een rustperiode is voor de natuur.

Het duinbeheer van PWN draagt bij aan schone natuur, schone bronnen en uiteindelijk aan schoon drinkwater. Maar wat voor beheerwerkzaamheden doen we dan precies in duinen? En waarom eigenlijk? Voor alle duinliefhebbers organiseert PWN zaterdag 10 februari een ‘Duincollege bosbeheer’.

Tijdens deze interactieve fietsexcursie bezoekt u samen met de boswachter verschillende duinbossen ter hoogte van Bakkum en Egmond-Binnen en ook een gebied waar we bezig zijn met het uitvoeren van enkele maatregelen. Zo komen alle stadia van beheer aan bod en kunt u na afloop een ecologische gezond bos herkennen en weet u welke dieren en planten zich hier fijn voelen. Tijdens het college is er veel ruimte voor het stellen van vragen.

Meer informatie en aanmelden voor het duincollege kan op www.pwn.nl/eropuit
Benieuwd waar we aan het werk zijn in de duinen? Kijk dan op: www.pwn.nl/werkenaandeduinen
Foto: Vorige editie van Duincollege bosbeheer.