Bibliotheek Kennemerwaard gecertificeerd

REGIO – Bibliotheek Kennemerwaard heeft voor de derde keer het kwaliteitscertificaat van de Stichting Certificering Openbare Bibliotheken in de wacht gesleept. Dit betekent dat de bibliotheek opnieuw voldoet aan de door de Vereniging Openbare Bibliotheken en de Vereniging Nederlandse Gemeenten vastgestelde normen. De certificering geldt voor een periode van drie jaar.

Bibliotheek Kennemerwaard heeft deze toets glansrijk doorstaan. Als sterke punten werden onder meer het leiderschap, strategie, netwerk en dienstverlening van de bibliotheek in het rapport genoemd.

Bibliotheek Kennemerwaard heeft zich actief ontwikkeld tot een innovatieve organisatie waar digitale en fysieke dienstverlening hand in hand gaan. Meer dan 70 procent van de leden geeft aan zich wijzer te voelen door het bezoek aan de bibliotheek en zich goed te kunnen vermaken met het aanbod. Belangrijke waarden als toegankelijkheid, pluriformiteit, onafhankelijkheid en betrouwbaarheid blijven de dienstverlening kenmerken.

De bibliotheek ontvangt in maart het certificaat.

foto: Bibliotheek Kennemerwaard locatie Castricum

Ā