Swingend langs de Donau

CASTRICUM – Concert op zondag, verzorgd door Toonbeeld, neemt u dit keer mee op reis langs de Donau. Niet langs het zoetgevooisde gedeelte van Johann Strauss en consorten, maar daar waar de Balkan begint.

‘Reisleidster’ is Monique Lansdorp (viool), die zich na haar conservatoriumopleiding geheel toelegde op de lichte muziek en die van Oost-Europa. Zij toerde onder andere 20 jaar met de band van Boudewijn de Groot. Monique wordt begeleid door Hans Derksen (accordeon), die zich geheel heeft gespecialiseerd in de muziek van Hongarije en het voormalige Joegoslavië.

Daarnaast zingt Maja Kuijper oude Macedonisch en Albanese liederen en de Bosnische sevdah, de blues van de Balkan. Ook is er een speciale gast, Nehrun Alev, afkomstig uit het Turks sprekende gedeelte van Macedonië. Naast viool en accordeon wordt er ook gespeeld op trompetviool, gadulka, mandoline, mandola, tambura, def, darbuka, tapan en tamboerijn.

Het concert is op zondag 18 februari in de concertzaal van Geesterhage en begint om 15.30 uur. Kaarten zijn te reserveren via www.toonbeeld.tv/concerten of tel. 0251-65 90 12 en verder verkrijgbaar aan de zaal, bij de Readshop (Geesterduin), muziekhandel Borstlap, Boekhandel Laan en Vivant Rozing (Bakkerspleintje). Volwassenen betalen € 14,50, 65+ € 12,50 en kinderen onder 12 jaar € 5,00 inclusief een consumptie.

foto: Monique Lansdorp, Hans Derksen en Maja Kuijper