Regio Alkmaar tekent ‘Samenwerkingsverband Aangepast Sporten’

REGIO – Maandag 12 februari om 11.00 uur tekenen de wethouders Sport van de Regio Alkmaar, de ‘Samenwerkingsovereenkomst Aangepast Sporten’. Een samenwerking waarmee de gemeenten Alkmaar, Langedijk, Heerhugowaard, Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo het belang van het stimuleren, organiseren en coördineren van het aangepast sporten op de voorgrond stellen.

Het tekenmoment vindt plaats tijdens de ‘Unieke Winterspelen’ in De Meent Bauerfeind in Alkmaar. De ondertekening gebeurt in het bijzijn van de sporters die meedoen aan deze spelen. Met de overeenkomst en de Unieke Winterspelen willen de gemeenten laten zien dat sport voor iedereen toegankelijk moet zijn.

De Regio Alkmaar investeert in een regionaal samenwerkingsverband wat het aangepast sporten betreft. In 2016 heeft deze regio zich al aangesloten bij het landelijke platform ‘Uniek Sporten’. Via de website www.unieksporten.nl en de app van ‘Uniek Sporten’ wordt een overzicht gegeven van het sportaanbod voor mensen met een beperking.

Het evenement op zondag 11 en maandag 12 februari, staat geheel in het teken van de Olympische Winterspelen. De sportinstuif is geschikt voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Inschrijven is nog mogelijk via www.sport-z.org/uniekewinterspelen.