Inventarisatie breedplaatvloeren

CASTRICUM – De gemeente inventariseert welke gebouwen breedplaatvloeren hebben. Het gaat om gebouwen die zijn opgeleverd na 1999. Aanleiding voor de inventarisatie is het instorten van de parkeergarage bij Eindhoven Airport vorig jaar.

Uit onderzoek door TNO en Adviesbureau Hageman blijkt dat de parkeergarage instortte doordat een betonnen vloer was opgebouwd uit geprefabriceerde breedplaatvloeren met daarop een ter plekke gestorte betonlaag. De aansluiting tussen deze twee lagen bleek onvoldoende te zijn.

De inventarisatie is breder dan de Bubbledeckvloer die in Eindhoven was toegepast. Het gaat om alle typen breedplaatvloeren. De gemeente beoordeelt of er een risico zou kunnen zijn voor de veiligheid. Is dit het geval, dan vraagt de gemeente de eigenaar om de vloeren verder te onderzoeken. De eigenaar is dan verplicht om dit te (laten) doen.

De inventarisatie duurt een aantal maanden. Zodra de gemeente een compleet beeld heeft, wordt dit bekend gemaakt op de website van de gemeente. Voor algemene informatie over dit onderwerp, kunt u terecht op de website www.rijksoverheid.nl van de Rijksoverheid

U vindt een Stappenplan van Adviesbureau Hageman op de website www.castricum.nl