Gouden Schoolkantine Schaal voor Clusius College

CASTRICUM – Het nationaal Voedingscentrum heeft de ‘Gouden Schoolkantine Schaal’ toegekend aan het Clusius College in Castricum. Afgelopen week werd de schaal in ontvangst genomen op de excellente school.

De schaal werd overhandigd aan de facilitair coördinator Gerard Klijn en adjunct directeur Marcel Jobse. De schaal is een beloning voor het gezonde aanbod in de schoolkantine, een aantrekkelijke presentatie.

Het Clusius College heeft hard gewerkt voor een gezondere kantine, aan de hand van de nieuwe Richtlijnen Gezondere Kantines, opgesteld door het Voedingscentrum, in opdracht van het ministerie van VWS. Om een Gouden Schoolkantine Schaal te bemachtigen, moet een kantine voldoen aan diverse voorwaarden.

Met de gouden Schoolkantineschaal komt het Clusius tegemoet aan de wens van ouders en leerlingen. Zo zijn er op initiatief van de leerlingenraad luxe gezonde broodjes toegevoegd aan het assortiment. Minstens 80 % van het aanbod van de Clusisu schoolkantine bestaat nu uit betere keuzes. De gouden schaal krijgt een mooie ereplaats in de kantine van de school.

foto: uitreiking Gouden Schoolkantine Schaal