Twee maal brand en een loze gaslucht

CASTRICUM – Woensdagavond 31 januari om 18:17 en donderdagavond 1 februari om 18:51 uur is de brandweer uitgerukt voor een automatische brandmelding bij een pand aan de Oude Parklaan.

In beide gevallen was er brand geweest, maar bij aankomst van de brandweer was het reeds geblust door de aanwezige bedrijfshulpverleners. De brandweer moest nog even een nacontrole uitvoeren en met de ventilator het rook uit het pand verdrijven. Ook kwam de ambulance even langs om de persoon die in de kamer met rook geweest was na te kijken maar deze hoefde gelukkig niet mee naar het ziekenhuis.

Donderdagochtend 1 februari om 9:20 uur moesten de spuitgasten met spoed naar winkelcentrum Geesterduin waar opnieuw een gaslek zou zijn. Na een klein onderzoek bleek dat loos alarm te zijn en werd er niets gemeten of geroken.

foto: ventileren pand aan de Oude Parklaan (Eveline Olivier/Omroep Castricum)