Noord-Holland investeert in bushaltes voor iedereen

REGIO – De provincie Noord-Holland wil dat er meer bushaltes toegankelijk worden voor mindervaliden. Bijvoorbeeld door het plaatsen van een geleidestrook voor blinden of slechtzienden of een goede aansluiting van het perron op de bus, waardoor de instap veilig is.

De provincie stelt hiervoor 3 miljoen euro beschikbaar. Zo wordt het openbaar vervoer in Noord-Holland voor iedereen toegankelijk. Noord-Holland wil hiermee stimuleren dat het openbaar vervoer voor zoveel mogelijk reizigers aantrekkelijker en bereikbaarder wordt.

Met de subsidie helpt de provincie andere wegbeheerders om hun bushaltes toegankelijk te maken. Dit kan door bij het aanleggen van nieuwe bushaltes, of bij het aanpassen van bestaande, rekening te houden met de basiscriteria voor toegankelijkheid.