Studenten Clusius naar Landelijke Finale

REGIO – In het weekend van 20 en 21 januari vonden de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes hovenier en monteur mobiele werktuigen plaats.

Studenten van het Clusius, Mike van den Berg (opleiding monteur mobiele werktuigen), Erik van Rosmalen en Maarten Post (opleiding Tuin, Park & Landschap) zetten een mooie prestatie neer en veroverden daarmee een plaats in de landelijk finale.

Aan de kwalificatiewedstrijd Monteur mobiele werktuigen deden 19 studenten van verschillende mbo-scholen mee. Bij diverse machines en tractoren waren van te voren storingen ingebouwd. Aan Mike de taak om deze zo snel mogelijk te lokaliseren en op te lossen. En met succes, Mike gaat door naar de finale in Zwolle.

Erik van Rosmalen en Maarten Post vormden het Clusius duo tijdens de kwalificatiewedstrijd tuinaanleg in Velp. In totaal streden 16 studententeams om een plaats in de landelijke finale. Na een spannend juryberaad werd duidelijk dat Erik en Maarten zich gekwalificeerd hebben voor de finale in Den Bosch.

De winnaars van de landelijke finales gaan door naar de Euroskills van 26 tot en met 28 september in Budapest.

foto: Mike van den BergĀ