Kindergarden Castricum ontvangt certificaat

CASTRICUM – BSO Kindergarden uit Castricum heeft een Wecycle-certificaat met 1 ster ontvangen voor de opbrengst van een inzamelactie. Kinderen en hun ouders konden oude kleine elektrische apparaten op school inleveren voor recycling.

Naast een mooie beloning kreeg de school 1 ster op hun certificaat. Hoe meer apparaten ingeleverd, hoe meer sterren. De inzamelactie was onderdeel van een landelijke campagne, waaraan 209 basisscholen hebben deelgenomen verspreid over heel Nederland.

De actie werd gecombineerd met lesmateriaal en is georganiseerd door Wecycle, die in ons land de inzameling en recycling organiseert van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen. Scholen dragen zo hun steentje bij aan het milieu, want oude apparaten kunnen goed worden gerecycled.

De landelijke opbrengst is ook nog eens goed voor een cheque van €10.000 voor Stichting Jarige Job. Met dit bedrag kan deze stichting kinderen uit minder bedeelde gezinnen een onvergetelijke verjaardag geven. De jarigen ontvangen een Verjaardagsbox met versiering, cadeautjes en traktaties voor op school en thuis.

foto: Wecycle